III. Martosi Szabadegyetem

Az Alapítvány a megelőző évhez hasonlóan 2015-ben is társrendezőként támogatta a Martosi Szabadegyetem megrendezését. A technikai feltételek megteremtésében való közreműködés mellett az Alapítvány jóvoltából az erdélyi, délvidéki, kárpátaljai, drávaszögi, muravidéki és őrvidéki magyarok ingyen vehettek részt a rendezvényen.

Kövér László házelnök úr, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke a Szabadegyetem fővédnökeként a nyitónapon személyesen is részt vett a rendezvényen. Július 8-án az immár hagyományossá vált Fővédnöki fórum keretében aktuálpolitikai helyzetértékelést tartott Berényi Józseffel, a Magyar Közösség Pártja elnökével, valamint Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral.

Az idei MartFeszten is hangsúlyos szerepet kaptak a közéleti programok: sor került a külhoni magyar közösségek képviselőinek kerekasztal-beszélgetésére, gazdasági kerekasztalra, valamint az autonómia ügye is napirendre került. A Szabadegyetem programját színesítette többek között a Tankcsapda, a Beatrice és Demjén Ferenc fellépése is.

Megszakítás