Hunineu Gyakornoki program – 2019. május

A HUNINEU Alapítvány az idén tavasszal pályázatot hirdetett a nemzetrészek magyarságának európai uniós érdekképviselete iránt érdeklődő külhoni magyar fiataloknak, hogy egy brüsszeli tanulmányút keretében nyerhessenek betekintést az európai intézmények működésébe és a magyar lobbitevékenység hátterébe.

A gyakornoki program résztvevői: Gerczuj Tímea Irma (Erdély), Kisari Bettina (Kárpátalja), Vékony Beáta (Délvidék) és Pásztor Bence (Felvidék) a továbbiakban megismerkedtek a Balassi Intézet munkájával, majd számos terület képviselői szélesítették a fiatalok látószögét.

Találkoztak többek között Puskás Dórával, a Brüsszeli Állandó Iroda munkatársával, Urbányi Péterrel, a Magyar Fejlesztési Központ külső munkatársával, dr. Baranyi Magdolnával, a Régiók Bizottsága magyar koordinátorával, dr. Varga Péterrel, az Állandó Képviselet nemzetpolitikával és kisebbségi kérdésekkel foglalkozó diplomatájával. Majd Tavasz Petra körbevezette a fiatalokat az Európai Parlament épületében.

A gyakornoki program zárónapján az Open Day rendezvényen vettek részt, ahol betekintést nyújtottak más nemzetek fiataljainak a magyar társadalomba, kultúrába és a népesedési adatokba.

A mentorprogramot összegezve Pásztor Bence portálunknak elmondta: „Nagyon tetszett a HUNINEU gyakornoki programja és minden fiatalt arra buzdítok, hogy ha módjuk van rá, használják ki a különböző mentorprogramok által nyújtott lehetőségeket, hogy ezáltal egy teljesebb világképet kapjanak. Végezetül szeretném megköszönni a HUNINEU munkatársainak és a kuratórium tagjainak, hogy kiállnak a magyarságért és a helyes célokért.”

A teljes cikk elérhető itt

Forrás: felvidek.ma

 

Megszakítás