Bemutatkoztunk a brüsszeli közönségnek

Az Európai Unió Tanácsának Justus Lipsius épületében szervezett nyílt napon —  Open Day 2011 —  Magyarország képviseletén belül bemutatkozott a HUNINEU Iroda is.

Open Day 2011Az Európai Unió Tanácsának Justus Lipsius épületében szervezett nyílt napon (Open Day 2011) Magyarország képviseletében lehetőséget kaptunk mi is, hogy több ezer fős nagyközönség előtt bemutatkozhassunk. A gyermekeknek kialakított sarokban Kárpát-medencei magyar őshonos állatok (mangalica, magyar tarka marha, szürke marha, magyar vizsla, valamint a csodaszarvas) plüssből készült másait simogathatták a gyerekek, játszhattak a kreatív kézi bábokkal, és élményeiket helyben le is rajzolhatták.

A főépület halljának közepén felállított nagyszínpadon a folyamatos jó hangulatról magyar népzenészek és néptáncosok gondoskodtak, akik felváltva mutatták be produkciójukat két magyar free-style futballista fiatallal, a világbajnok Kovács Péterrel és Karászi Rolanddal.

A több mint 6.200 regisztrált belépő mellett meglátogatta a magyarokat Herman Van Rompuy úr, az Európai Unió Tanácsának elnöke is. Külön öröm volt számára, hogy (a Hunineu szervezésének köszönhetően) személyesen találkozhatott kedvenc csapatának, az Anderlecht együttesének sztárjátékosával, a magyar válogatott védővel, Juhász Rolanddal, aki autogramot is osztott az érdeklődők számára.

Az Unió elnökének kis figyelmességként Juhász Roland és Kiss Antal, a Hunineu iroda vezetője egy-egy mezt adott emlékül; Roland egy dedikált Anderlecht mezt, Antal pedig egy  „Van Rompuy” feliratú 11-es számú (utalással a magyar soros elnökség évére) magyar válogatott mezt adott át.

Megszakítás