Vincze Lórántot választották ismét a FUEN elnökének

Az újraválasztott elnök vezeti újabb három évig az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját.
Az európai kisebbségi ernyőszervezet több mint 100 kisebbségi szervezetet számlál tagjai között, a berlinben tartotta éves kongresszusát.

A küldöttgyűlés újraválasztotta a jelenlegi elnököt, aki egyedül indult a posztért a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség (RMDSZ) jelöltjeként. Vincze Loránt 2013-2016 között a FUEN alelnöke volt, 2016-tól pedig a szervezet elnöke. “Harmadik, egyben utolsó mandátumomban az a célom, hogy az Elnökséggel együtt hosszú távú pénzügyi és intézményi stabilitást teremtsek a FUEN számára, mivel ez lehetővé teszi, hogy céljainkat következetesen kövessük” – mondta.

A FUEN elnöksége az elnökből, hat alelnökből és az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN) elnökéből áll. A közgyűlésen kilenc jelölt indult az elnökségi tagságért. A Közgyűlés úgy döntött, hogy a következő három évben Daniel Alfreider (olaszországi ladin), Bahne Bahnsen (németországi fríz) és Gösta Toft (dániai német) folytatják munkájukat a FUEN alelnökeiként, új alelnökként pedig Olivia Schubert (magyarországi német), Nabi Ibraimtzik (nyugat-trákiai török) és Bernard Gaida (lengyelországi német) látják el a munkájukat. Barabás Andor (romániai magyar/német), a YEN elnöke az Elnökség nyolcadik tagja.

Megszakítás