„Gyermekhangok Európáért” – Európai koncertturné IV. rész (Passau, Bécs, Pozsony)

A Magyar Parlament elnöke, Kövér László javaslatára, és a Hunineu iroda szervezésében került sor a 140 gyermeket számláló Szentegyházi Gyermekfilharmónia nyugat-európai turnéjára.

Bécsbe passaui kitérővel érkezett meg a társulat. Ott a niedernburgi templomban Gizella királyné ereklyéjét koszorúzta meg a csapat, majd Európa legnagyobb templomi orgonája alatt, a St. Stephans dómban is énekelt röviden a Fili.

Bécsben ikonikus helyen, a Szent István Székesegyházban, zsúfolásig telt templomban léptek fel Páll László atya ezüstmiséjén, melyet a helyi magyarok által készített vacsora követett.

Szinte hihetetlen, de a 10 napos turné utolsó állomása volt soron. Pozsonyban városnéző séta és díszes, megható fogadás várt a fiatalokra és kísérőikre a Duna úti magyar iskolában. Az este folyamán hangversenyt adtak a Szent Márton dómban, amelyen a japán nagykövet és Latorcai János, a Magyar Parlament alelnöke is részt vett.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia számára a Hunineu iroda által szervezett «Gyermekhangok Európáért» című közép- és nyugat-európai turnéja ezzel a koncerttel ért véget.

Az összességében több, mint 5000 kilométeres, 6 országot érintő út utolsó állomásáról a Királyhágón keresztül vezető, Hargita megyei Szentegyházára történő hazaútra búcsúzó szavak, ölelések közepette indult útnak a csapat.

• A koncerteket, fellépéseket a helyszíneken összességében közel tízezer vendég hallgathatta meg,
• A Fili európai útját végig követte egy médiacsapat, akik napi rendszerességgel adtak hírt az aktualitásokról, készítettek blogot, és Youtube-videókat,
• Beszámolt a turnéról a Duna TV , Magyar Nemzet is.
• Az érdeklődők, koncert-látogatók, támogatók, így a magyar és az európai parlament képviselői számára, a Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fóruma tagjainak is kiosztásra került a Székelyföldet is bemutató, négy nyelven íródott turné lap, összességében négyezer példányban.

Megszakítás